maandag 26 december 2011

Sinterkerst foto


En hierbij de officiële foto die bij de publicatie in de studentenkrant hoort. Fotografie Ewoud Rooks, visagie Saceli Koopmans



zaterdag 24 december 2011

Kwaliteit en kwaniteit van make-up

Via facebook (promakeupstore) las ik het volgende artikel wat gaat over de kwaliteit van de 88- 120 paletten etc. Hierin ook een overzichtje van de prijzen icm gewicht van de verschillende make-up merken. Leuk om even door te lezen.

http://kjbennett.com/blog/mega-eyeshadow-palettes-quantity-vs-quality/

maandag 5 december 2011

Publicatie in Studentenkrant

Toen ik vanochtend de Hanzehogeschool binnenliep, zag ik de nieuwe Studentenkrant liggen. De coverfoto is van Ewoud Rooks. De visagie van de 6 dames en 2 goedheiligmannen heb ik verzorgd (en dit in een tijdsbestek van 2 uur :o )






zondag 4 december 2011

Publicatie Bianca

In mijn 1e cursusgroepvisagie zat Bianca Swarts. Inmiddels heeft ze in korte tijd al heel wat visagie- en fotografieklussen gedaan en nu is haar eerste publicatie als visagiste ook een feit!!
Hieronder de foto's van de publicatie in Fart nr 18








zaterdag 19 november 2011

IMATS

Een tripje naar London voor een goed doel ;) ? Op 4 en 5 februari is make-upshow IMATS ( http://www.imats.net/london/london_index.php ). Hier zie je alle deelnemers http://www.imats.net/london/london_exhibitor_list.php Natuurlijk zijn er ook weer allerlei workshops en seminars. Makeupshow Berlin is mij goed bevallen, dus wie weet moet ik mij ook maar opofferen voor een tripje London :D

vrijdag 18 november 2011

With a little help

Zijn je wimpers niet onaardig, maar een klein stukje langer zou leuk zijn? J'ouvert heeft een mascara die dat kan regelen; Drama Lash Macara. Je brengt eerst de mascara aan en vervolgens ga je met de fibres erover heen en weer de mascara. Is het nog niet genoeg, ga je gewoon door tot je ze goed genoeg vindt.


http://www.jouvertcosmetics.com/eyes/dramaLashMascara.html

Glamour Doll Eyes

Op make-upbee kwam ik een heel mooi make-upje tegen. Ik houd dan natuurlijk ook heel erg van alles dat glittert :D
https://www.themakeupbee.com/look.php?look_id=11183
De makeup is gemaakt met pigmenten van Glamour Doll Eyes: http://glamourdolleyes.com/ Je kunt hier samples van pigmenten kopen voor 1,25 dollar en een potje voor 6,00 dollar.



Make-upcleaner

Hygiene is in de visagie natuurlijk een belangrijk aandachtspunt. Geen goede hygiene van je materialen kan leiden tot irritaties en infecties. Roei de bacteriën in je make-up uit met Beautysoclean. Er zijn verschillende versies; 1 voor poederprodukten en 1 voor lippenstift/gloss, oog- en lippotlood en mascaraborstels. Daarnaast is er nog een kwastenreiniger. Je vindt de produkten op: http://www.beautysoclean.com/

Op de site staat niet dat het in Nederland verkrijgbaar is, maar het is te verkrijgen op promakeupstore.

donderdag 20 oktober 2011

Shoot met Chloe


Aan het einde van de visagiecursus hebben Rianne (visagie) en ik (fotografie) een shoot gedaan met model Chloe. Hier zijn de resultaten!










zaterdag 8 oktober 2011

Runwaylooks aw 2011

Hier weer een link, deze keer naar een site met de catwalklooks van de grote merken voor herfst/winter 2011.









http://behindthescenesmakeup.com/category/runway/autumnwinter-2011/

woensdag 5 oktober 2011

Chillcat actie

Chillcat heeft weer een actie, waar je ook met een mooie make-up aan mee kan doen. Hieronder de tekst, ook te zien op http://www.chillcat.nl/nl/nieuws/43/winnen-winnen-winnen-met-chilloween/

De zomer zit er weer op en binnen een paar weken is het weer tijd om lekker te griezelen tijdens Halloween. Onze missie om de wereld chill te maken, en dus doen we dat ook tijdens Halloween! Vandaar dat we zo vrij zijn geweest deze feestdag om te dopen in ‘ Chilloween’. Doe ook mee aan onze Chilloween winactie en maak kans op het beste feest van het hele jaar: Monsters Ball!

Win, win, win!
Wil je Halloween echt goed vieren, dan doe je dat tijdens Monsters Ball. Het grootste Halloween feest van Europa, op 29 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Met een line up om kippenvel van te krijgen! Want onder andere Dj’s Calvin Harris, Billy the Klit, Sander Kleinenberg, AudioBullys en de Opposites zorgen er voor dat het een avond wordt om nooit meer te vergeten!

Wil je kaarten voor dit geniale feest winnen? Doe dan mee aan onze Chilloween actie!

Wat moet je doen:
Maak een foto van jouw Chilloween idee. Wat dat is? Dat bepaal jij! Zet je horror hoektanden in ons blik, ga chillen als een zombie met een ChillCat, verkleed jezelf als ChillCatWoman, of stuur jouw recept in voor ChillCatHalloweenPompoensoep…je kunt het zo gek en zo chill niet bedenken!

Upload jouw inzending of foto op onze Facebookpagina, Twitter naar @Chill_Cat, of mail het naar info@chill-cat.com. Onder de origineelste inzendingen verloten wij 2 x 2 kaarten t.w.v. 35 euro per stuk voor Monsters Ball op 29 oktober in Den Bosch!

* kaarten zijn niet inwisselbaar voor geld / Inzendingen blijven eigendom van ChillCat B.v./ Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd / actie loopt van maandag 3 oktober t/m dinsdag 25 oktober 2011.

donderdag 29 september 2011

Resultaten les 12

Visagie Rianne




Visagie Corine




Visagie Joeke

donderdag 22 september 2011

Visagielessen 10 en 11

En hier zijn dan weer de resultaten van les 10 & 11 van de visagiecursus.


Visagie Rianne


Visagie Corine


Visagie Joeke


Visagie Rianne


Visagie Joeke

dinsdag 20 september 2011

Jon Hennessey - The Makeup Show Europe


So now back from The Makeup Show Europe in Berlin, I will write some new posts on my blog about the show. I can not write everything at once, so when I have the time, I will write one. So hereby nr 1.

The Makeup show Europe had some amazing seminars. Since I have only been on Sunday I chose 2 seminars; 'Bionic Beauty' by Danessa Myricks and 'From Hollywood to Berlin an Beyond' by Jon Hennessey (for Inglot) And here are some photo's of Jon and his work at the seminar. I wanted to film, but unfortunately my camera stopped.. I have filmed the seminar of Danessa, a soon as I edited that one, I will post it.


zaterdag 10 september 2011

Makeupbee


Makeupbee is een site waar alle make-upliefhebers hun nieuwe make-uplooks op posten.

http://www.themakeupbee.com/looks.php

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000168908326#!/Makeupbee

De meesten hebben ook een eigen blog waar je nog meer van hun kunt zien.


Nieuwe visagiecursus

In oktober zal weer een nieuwe cursus visagie starten, dus mocht je interesse hebben of ken je iemand die interesse heeft, mail mij even op sacelikoopmans@home.nl

donderdag 8 september 2011

Les 9 Smokey Eyes

Visagie Corine

Visagie Rianne
Visagie Joeke

dinsdag 6 september 2011

Inglot online

Zie net op facebook dat de site van Inglot Nederland online is. De webshop is ook bijna klaar, dus nog heel even geduld.

donderdag 1 september 2011

Foto's visagie les 8

Twee verschillende make-uppen; extreem en smokey


Visagie: Corine
Model: Marte

Visagie: Rianne
Model: Lena

dinsdag 30 augustus 2011

MAC me over


Mac heeft een casting gedaan voor een make-over. Ze hebben inmiddels al van 4 winnaars de foto's en filmpje vrijgegeven. Zie het resultaat op:

http://www.facebook.com/#!/MACcosmetics?sk=app_113596542071827

Hier de before foto's (kun je ook vinden op MAC facebook)




Vogue Paris


Een filmpje van een fotoshoot voor Vogue Beauté met Lloyd Simmonds




Er staan nog meerdere filmpjes op van de verschillende shoots.


De site van Lloyd Simmonds is: http://www.agencecarole.com/lloyd/


donderdag 18 augustus 2011

Visagietrip Amsterdam

Gisteren ben ik voor de visagietrip naar Amsterdam gegaan. De bedoeling was om in Amsterdam een fiets te huren, zodat ik mooi kon winkelhoppen. Eenmaal in Amsterdam bleek het er wel heel erg druk en fietsen in zo'n ongeorganiseerde bende leek me geen goed idee. Aangezien ik alle tijd van de wereld had, ben ik maar gewoon gaan lopen en ik zou wel zien waar het schip zou stranden.

Eerst de Heiligeweg voor MAC en Makeup Store. Bij MAC ben ik niet eens binnengeweest, want er was eigenlijk niets wat ik daarvandaan nog had. De Make-up Store is een mooi, klein winkeltje, met wel 1 medewerker aanwezig. Hoop dat dat was omdat het rond lunchtijd was, want anders is het wel erg minimaal. Aangezien ik een oogschaduwliefhebber ben, heb ik vooral de pigmentatie van de kleuren bekeken. Deze was erg goed en het was ook erg mooi op de huid. Mijn idee was om later nog even weer lang te lopen.

Maar goed, eerst door naar Inglot, daar was ik nog het nieuwschierigste naar. De wandeling viel me eigenlijk nog best mee. Het is wel een stukje en op hakken moet je er denk ik maar niet aan beginnen, maar ik had goede platte schoenen aan. Inglot is een mooie 'snoepwinkel'. Ze hebben 3 displaytafels waar je rustig kleurtjes kan testen en naast elkaar kan leggen. Ik ben een half uur kleurtjes gaan testen, natuurlijk vooral oogschaduw. Uiteindelijk heb ik een mooi palletje van 10 gecreeerd. Als je een pallet maakt (kan met verschillende hoeveelheden van 2 tot 20, zijn de kosten 6 euro per kleur (pallet inbegrepen). Voor blushers, 4 kleuren naar keuze 38 euro. De deksel kun je onder het pallet 'klikken' met de 4 magneetjes. Je kunt ook meerdere paletten onder elkaar vastzetten. Heel handig.




Eerst even lekker op een bankje gezeten in het Vondelpark. Het weer was echt heerlijk. Vervolgens toch maar door naar Back Stage aan de Rozengracht. Daar even wat kleine dingetjes gehaald als wimperlijm, poeder, spatels, kleine haarrol, nieuw lippenceel en kleine shader. En natuurlijk nog even lekker rondgekeken. Uiteindelijk had ik niet meer de puf om terug te gaan naar Make-up Store, het was wel mooi geweest. Een volgende keer neem ik die wel weer mee.

In de trein terug ging alles voorspoedig, al lekker spelend met mijn nieuwe pallet, tot we net na Assen opgeschrikt werden door een raar lawaai. Mogelijk heeft de trein iemand op een fiets aangereden. Aangezien het blijkbaar geen nieuws is, hebben we nu nog geen enkel idee wat er nou eigenlijk is gebeurd. Om middernacht waren we dan eindelijk thuis.







2e plaats Chillcat

Jaja, zowaar, we hebben de 2e prijs gewonnen in de Chillcat beautywedstrijd. Denise en ik kunnen nu helemaal los gaan met 24 blikjes Chillcat. Mijn bedoeling is om nog door te gaan met de Chillcat serie. Zodra ik weer wat heb, komt het natuurlijk online.